Followers

Wednesday, August 24, 2011

tazkirah lawak


Pada suatu malam Jumaat yang dingin, duduklah  si suami bersama si isteri dan memberi tazkirah kepada si isteri sebelum menunaikan kewajiban sebagai suami..Kerana, dalam alam rumah tangga, komunikasi dan saling menegur antara satu sama lain amatlah digalakkan.

Suami: Menurut Ulama, kalo kita berhubungan intim 1x pd malam Jumaat (sunnah rasul), bererti kita telah membunuh 40 setan.

Isteri: Macam tu bang, Kalau main 2x bang??...

Suami: Bererti kita membunuh 80 Setan

Isteri: Kalo 3x bang ??? 

Suami: 120 setan 

Isteri : kalau men 4x bang?

Suami: 160 setan

Isteri: Kalau 14x pulak bang ???

Suami: Itu kau nak BUNUH AKU..SETAN!!!....

Tazkirah ini tidak ada kena mengena antara hidup mahupun yang telah meninggal dunia ... hikhikhikhik

Tuesday, August 23, 2011

I will marry u ;)

Suka sangat ngan lirik lagu ni ! bila baca lirik lagu ni mesti teringatkan dia .. 
mentang-mentanglah hati dah berbunga-bunga..cewahhhhhh 



Bruno Mars - Marry you

It’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you. 

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Well I know this little chapel on the boulevard we can go,
No one will know,

Come on girl.

Who cares if we’re trashed got a pocket full of cash we can blow,
Shots of patron,
And it’s on girl.

Don’t say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we’ll go, go, go, go-go.
If you’re ready, like I’m ready.

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

I’ll go get a ring let the choir bells sing like oooh,
So whatcha wanna do?
Let’s just run girl.
If we wake up and you wanna break up that’s cool.
No, I won’t blame you;
It was fun girl.

Don’t say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we’ll go, go, go, go-go.
If you’re ready, like I’m ready.

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.

Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,

I think I wanna marry you.

Just say I do,
Tell me right now baby,
Tell me right now baby. x2

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.

Hey baby,

I think I wanna marry you.
Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

i wanna marry u
AZAHARY 



awak saya sayang awak sangat-sangat
 (isshh nape ngan aku ni, angau dahhh .. sory sbb sy curi pic ni dari fb awk..tak mintak izin lak tu .. hehe)

Sunday, August 21, 2011

Sayang dia

lama tak tulis blog .. today baru ada feel nak create something ..
pagi2 dah blur sbb bosan kat office tak thu nak watpe..nak keje pun takde semangat .. semangat nak raya je sekarang ni!! horeyyy hanya tinggal beberapa hari je lagi seluruh umat islam akan menyambut Hari Raya Aidilfitri ^ - ^ ...

tapi kali entry bukan nak cite pasal hari raya pun .. huhuhu
just nak cite saya sgt sayang dia .. sapekah gerangan orang itu ?? jeng jeng dia adalah kambin .. kambin saya yang sgt comel dan sgt klakar orangnya .. saya syg dia sbb dia pandai gembirakan hati saya, selalu wat saya rasa spt di awang-awangan .. hahaha ni la masalah bila dah mabukkk ngan seseorang..semua nampak indah walaupun kadang2 pahit itu selalu datang .. benarlah kata orang, "bila kita  terlalu sayangkan seseorang tu, biarpun seribu kali kesalahan yang dia lakukan, kita akan tetap maafkan dia " ♥♥♥ .. 
walaupun kadang2 awak ada sakitkan hati saya, saya tetap maafkan awk .. walaupun kadang2 saya mkn hati ngan peragai awk, saya tetap maafkan awk..kadang2 saya jeles awk ngan gurl2 lain, biarpun awak layan diorang lebih dari saya, tapi saya tetap terima awk ..walaupun kadang2 saya layan laki lain, tapi hati saya hanya pada awak..walaupun awak buat saya nangis, saya tetap maafkan awak biarpun awak taknak pujuk saya (sedih je time ni..sob sob sob) .. 
saya hanya doakan yang terbaik untuk awak sekeluarga  ;)
pe2 pun saya memang happy bila bersama dengan awak .. saya sayang awak AZHARI 

nak tgk kambin saya .. tadaaaaa ni la dia .. huhuhu ^ - ^


my kambin n me 

saya suka picture2 ni sbb saya nampak cantik dalam ni .. hehe 

sebab terlalu suka ngan pic ni, saya letakkan sbg wallpaper kt laptop .. nice ♥

Tuesday, August 2, 2011

Salam Ramadhan


Selamat menyambut bulan ramdhan dan
selamat menjalani ibadah puasa kepada semua umat islam di dunia ini.
Semoga tahun ini kita semua mendapat keberkatan dari Allah di hari yang mulia ini.. nantikan saat2 malam lailatulqadar pada 10 malam terakhir krn malam Lailatul-Qadar sunat dicari, kerana malam ini merupakan suatu malam yang diberkati serta mempunyai kelebihan dan diperkenankan doa oleh Allah S.W.T. Malam Lailatul-Qadar adalah sebaik-baik malam mengatasi semua malam termasuk malam Jumaat.
 Malam Lailatul - Qadar lebih baik daripada seribu malam  
 Jangan lupa solat terawih k ;)