Followers

Monday, May 30, 2011

Saat Terakhir

i love this song...
sedih je bla dgr lagu ni, menggambarkan saat seseorang ditinggalkn kekasih ...
baca n fahaminya !

Lirik Lagu ST12 Saat Terakhir Lyrics

tak pernah terpikir olehku
tak sedikit pun ku menyangka
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri
begitu sulit ku menyangkal
begitu sakit ku rasakan
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri
* di bawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup ini terjadi
karna ku sangat cinta

** ini lah saat terakhirku melihat kamu
jatuh air mataku menangis pilu
hanya mampu ucapkan selamat jalan kasih
satu jam saja ku telah bisa
cintai kamu kamu kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup
satu jam saja ku telah bisa
sayangi kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup
di nantiku
repeat **

satu jam saja ku telah bisa
cintai kamu kamu kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup
satu jam saja ku telah bisa
sayangi kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup

SEKIAN ;)

Heloo June' 11

Welcome June'11
Gud Bye Mei'11



Things are getting tougher each day,
but sense of satisfaction will be great when
everything is settle..

Always aim for perfection,
nothing is impossible..!!

Goodbye Mr.Mei,
Hello Mr.June..

Anything can happen,
I'm still searching for the right road,
hope i will find the way..


Tuesday, May 24, 2011

Lepaking

helooooooo...........
lama tul x update my blog ....
pada tanggal 13/4/2011 ( cewahhhh ).. ak n my bff lepak2 kt tasik shah alam..walaupun dah berthn2 ak menetap di s.alam, tapi ni la 1st time ak lepak kt tasik..cam teruja plak..hahaha
kebetulan je pun pegi sana, semua ni mmg x dirancang, men redah jer sbb ktorg mmg suka redah-redah ni..
dah petang tu x thu nk watpe, ak ajak la nurul g lepak tasik, mmg sec kebetulan jgk ekin n ilyas pun dtg..pe lagi riuh rendah la dgn suara2 sumbang kitaorang kt tasik tu...
siap bagi kura2 mkn lg, ktorg jamu kura2 tu mkn pisang n cekodok, mungkin terlampau sedap sampai habis kuih yg ktorg beli sbnyk RM 4 kura-kura tu mkn...
hampir maghrib brulah ktorg semua blik rumah..maklumlah maghrib2 ni org ckp banyak hantu berkeliaran, 
so ngeriiiiii .... ;p

ni la gambar2 kenangan semasa lepak kt Tasik Shah Alam







Sekian dari saya Hayati .. ada story lg nti sy update k.. ;p


Sunday, May 8, 2011

I Love My Mom


Selamat Hari Ibu kepada semua yg bergelar Ibu..
Selamat Hari Ibu jgk tuk emak yg tercinta.
I LOVE U MOM..FOREVER..
IBU KU ADALAH DUNIA AKHIRAT KU..

Semalam merupakan Hari Ibu dan dikesempatan ni, nk mengucapkan selamat hari ibu kpd wanita2 yg sudah bergelar ibu..8 Mei 2011 merupakan hari yg plg sedih sbb dah wat mak menangis, ni semua gara2 sikap ak yg sentiasa degil n x dgr kata..
"maafkan adik mak, xde niat pun nak sakitkan hati mak, adik syg mak sgt2"..
But pada tarikh 9 Mei 2011, ak dgn adik beradik ku yg ln plan tuk celebrate hari ibu..ni la 1st time ktorg sambut hari ibu, sblm ni just wish jer..mak mmg terperanjat la sbb tiba2 je dpt cake..
mak ckp "hari ni bkn besday mak pun" 
bila tgk tulisan kt kek tu, terus dia terharu..wahhhh best sgt sbb dpt kembalikan balik keceriaan pada mak kesanyangan ku!! 
dikesempatan tu jgk ak mintak maaf atas segala kesalahan yg dah ak bt selama ini.
thanks mom sbb lahirkan anak mak ni ke dunia, 
thanks mom sbb menjaga dan memberi sepenuh kasih syg pada diri ni,
jasa mu tidak dapat ku balas, hanya Allah yg dpt membalas jasa mu,
but ak akn memberikan kebahagiaan dan menjaga mu sehingga akhir hayat ku, 
~ i love u mom ~

ni la cake yg kami beli tuk mak


Tuesday, May 3, 2011

Impian ku ;p

Impian ak ape ekk
urmmm nk kawen?? ish masih lom bersedia lg..calon pun xde lg..camne nk kawen
nk g honeymoon?? owk tidakkkk..masih belom kawen lg..haha

impian ku hanya satu..
inginkan kebahagiaan 
bahagia bersama Keluarga Tercinta ! 
(ak thu korg pun sama kn kn kn ;p)

actually ak teringin nk beli brg2 yg dah lama ak impikan
dari study sampai dah keje pun masih blom berpeluang nk miliki..
dah 2 thn keje pun masih lom blh beli lg..bnyk btul hutang nk kena byr, ni yg ssh klu asyik berhutang je..x leh ke klu bg free je?hahaha 
So mulai skrg, ak kena ada tabung la, beli tabung botol susu (besar ckit...haha), hari2 masukkn duit,
akan ku pesan pada diri ni
"yati pasni hari2 kena menabung, jgn nk membazir je"

Tadaaaa, ni la brg2 yg ak nk beli 





 Walaupun x mahal bg korg tp bg ak yg mmg x pnh nk ckup duit ni terasa mahalnya..asal sampai shop je msti x jd nk beli sbb rasa syg lak duit sbb duit tu ak nk gna tuk benda ln, so tuk beli brg2 branded ni kena tggu dlu...hehehe
but one day, klu ada org yg nk hadiahkan ak brg2 ni, perghhh ak bersyukur sgt2..
akn ku syg dia selamanya..hahaha


ak dah lama berangan nk g bercuti kt Pulau Perhentian..tempat ni cantik sgt, lbh2 pantai dia, air sgt2 jernih sampai leh nmpk ke dlm dasar laut..
harap2 la ada org leh bwk ak g bercuti kt sana nti..hehe..so agak2 sape nk bawak tu, jgn lupa bgthu ak cpt2 k..dgn pantas ak setuju!..hahahaha

K tu je kot nk story pasal impian ak ni..
but klu ada rezeki lebih, ak nk kumpul duit bwk family ak g mengerjakan umrah & haji...
insyaallah



Kadang-Kadang Kita...

sometimes we..


  1. kadang2 kita lupa nk tnya khabar si dia...
  2. kadang2 kita selalu ingat dia tak ingat kita...
  3. kadang2 kita selalu lupa kenangan bersama...
  4. kadang2 kita hanya ingin tahu daripada mengambil tahu...
  5. kadang2 kita hanya pandai berkata daripada melakukannya...
  6. kadang2 kita tak sedar ada org menyanyangi kita...
  7. kadang2 kita x sedar yg kita sakitkan hati kwn kita...
  8. kadang2 kita x sedar yg kita membuatkan seseorang kecewa...
  9. kadang2 kita x sedar yg kita katakan iti kita lakukan...
  10. kadang2 kita x tahu ada yg ambil berat tentang kita...
  11. kadang2 kita x tahu yg dia tak suka kita...
  12. kadang2 kita x tahu pula yg serius itu mmg benar serius..
  13. kadang2 kita x respect pada kwn kita yg bnyk membantu kita...
  14. kadang2 kita akan hanya ingt seseorang klu kita memerlukan...
  15. kadang2 kita akan lupa kwn ketika sedang gembira...
  16. kadang2 kita akan menyalahkan seseorang sekiranya kita ketinggalan sesuatu berita...
  17. kadang2 kita akan menyalahkan org lain walhal kesalahan itu berpunca dari kita...
  18. kadang2 kita akan utamakan yg baru dari yg lama...
  19. kadang2 kita akan tersentap klu si dia menegur kita...
  20. kadang2 kita cakap kita x akan begitu padahal kita lakukan juga...
  21. kadang2 kita cuba melakukan yg terbaik tetapi menyusahkan org lain...
  22. kadang2 kita suka memerhati daripada menegur..
  23. kadang2 kita suka mengharap pertolongan tanpa meluahkannya...
  24. kadang2 kita sentiasa happy padahal kita saja yg tahu...
  25. kadang2 kita sentiasa nampak kesalahan org lain daripada diri kita...
  26. kadang2 kita senang lupa jasa sahabat kita akibat sesuatu pertelingkahan kecil sahaja...
  27. kadang2 kita selalu ingat kita saja yg betul..
  28. kadang2 kita sukar menerima pendapat org lain...
  29. kadang2 kita selalu fikir sesuatu yg serius sbg remeh temeh...

So kadang-kadang korang ada terfikir x yg semua ini mmg terjadi ??
Renungkan... ;p

Monday, May 2, 2011

khas buat mu

Jika suatu hari nti saya biarkan awk pergi bukan sebab tak sayang lg, tp...
1. sbb sy terlalu sayangkan awk
2. sy rasa ada yang lebih baik menanti awk
3. sy cuma nk lihat  awk bahagia bersama dgn dia
4. sy yakin itu yg terbaik utk kita waktu itu
5. sy x sanggup lihat awk kecewa sbb sy  
6. saya lepaskan awk sebab saya tahu hati awk xde pada saya walaupun sy da beri yg terbaik..sy tau awk x sampai hati nk minta pts,,sbb tu saya minta,,saya x nak jd penghalang antara awk dgn dia..pergilah...pergilah dgn iringan air mata n doa saya..
i'm still love u 
7.  yg plg PENTING sy ingin mencari cinta yg hakiki  
"cinta kpd Allah"
Saya harap semoga suatu hari nti awk akan bertemu insan yg lebih baik 
dan boleh memahami awk. 
Jauh lebih baik dari saya...
Saya doakan semoga awk akan bahagia dgn pilihan hati awk..amin...

Dan saya berharap sy juga akan bertemu dgn insan yg ikhlas menerima diri sy seadanya...
"Cintai orang yg cintai Allah, kerana dia yg akan memberikan kebahagiaan kpd kita kelak"
 

crazy cow..keduakk


Nama cow yg comel ni KEDUAK..

Dah lama sgt ak nk ptg cow ni, semalam 1 Mei 2011 pukul 12.30 a.m bru dpt, thanks pada si dia yg tlg belikan..huhuhu
sape si "dia" tu biarlah dirahsiakan..hehe
time ni mmg x rancang pun nk beli sbb kebetulan masa jln2 kt bukit bintang (bb), nmpk plak ptg ni tgh bergoyang sakan, teringin nk beli tp xcukup duit plak..mungkin dia nmpk riak muka ak yg begitu minat tgk cow ni berjoget2, trus dia belikn time tu jgk..hahaha so sweet !!
"time kaseh awk"..
xcttly mggu lepas ktorg dah nmpk ptg cow ni msa jln2 kt bb, tp x berkesempatan nk beli, but dia jnji nk beli nti, just x thu bila waktunya..so pada tarikh tersebut dia telah kotakan janjinya beli cow bodoh ni, bnyk lg ptg yg cantik tp cow ni jd pilihan hati ku sbb nampak comey sgt2! hehe
masa kt kete nk try on suis, ak terkial2 cri kt mn la nk on..2 la masa mula2 beli x nk tnya camne nk on..byr trus blah je, xcited sgt..hahaha...upanya sius kt tgn cow tu, pe lgi bergoyang2 la nek trun kepala mengikut alunan music oyeee oyee oyeee oyeee...sgt2 comel n klaka...
ak berikan nama keduak sempena nama pggilan dia, sbb dia suka dgn nama tu...setiap kali lembu ni menari, ak akan bygkn dia..hahaha sgt2 klaka..kah kah kah..
"sowi la awk sbb bygkn awk cow yg comel n nmpk ala2 bodoh ni, 
hrp awk x mrh sbb awk yg suruh bg nma 2" hahaha