Followers

Friday, July 22, 2011

Putrajaya - Floria "i'm back"

wahhh lama betul tak update blog .. tukar template plak, dah bosan dengan template yang sebelum ni ...
entry kali ni nak cite pasal pengalaman keje kat Putrajaya sempena dengan Pesta Bunga (floria) yang berlangsung selama 9 hri dari 9/7/2011 - 17/7/2011. Selama 9 hari la aku berulang-alik dari rumah ke putrajaya..penat jgn cakap la, memang terlampau penat yang amat sangat..dah tu keje dri kul 7am - 12am..sabtu ahad org bercuti, aku dengan rajinnya pegi keje sbb terpaksa .. nasib la dpt elaun, kalau cam thn lepas, just dpt cuti je memang jgn harap aku nak pegi ...

seronok gak keje luar ni sebab terbuka ckit minda aku yang membeku setelah hampir setengah tahun duk office, asyik wat keje office jer, bosan gak kadang-kadang..so selama 9hari kat luar, macam2 ragam orang yang aku jumpa terutama customer yang banyak songeh..nak itu nak ini, nasib la korang customer, kalau tak dah lama aku bidas korang balik, layan kan je la pe diorang nak..ni bukan kali pertama aku join ekspo keje luar, sebelum ni pun dah banyak kali join ekspo, penat memang la penat tapi sebab tugas dan rasa tanggungjawab terpaksa lah laksanakan .. cewahhhh .. bajet bagus je yati ni .. hahaha

Floria kali ni lebih menarik dari tahun lepas sebab meriah dgn bunga api n kapal berhias yang berlangsung selama 9 hari, so orang yang ramai2 datang ke sana bukan nak membeli sgt, semua nak tgk bunga api..cam jakun je..hahaha..but sale kitaorang tak banyak cam sebelum ni sebab masalah2 tertentu yang berpunca dari bos kitaorang sendiri, bukan nak hargai pengorbanan n penat lelah kitaorang selama keje kat sana, tapi leh kondem n perlekehkan hasil usaha team kitaorang..pasni ada event lagi, jangan harap aku nak join kalau sikap bos tak reti nak hargai n ucap tima kasih kat pekerja dia ! tu yang buat aku frust sgt2 masa keje kat sana..GERAM !! takpe laaa perkara dah lepas, biarkan je la, dah biasa sgt ngan peragai bos camtu .. maaf ye bos saya mengata bos dalam blog ni ;p

ni antara koleksi pic yang aku sempat ambik masa keje kt sana, time ni la masa aku merayap berposing bergambar .. hehe






ni apo, jiran depan booth aku...hari2 rajin siram pokok bunga .. hehe
klu aku bosan, dia ngan sharul (geng dia) akan datang lepak kt booth aku .. 
seronok kwn ngan si chubby ni . hehe


ni la booth jualan company aku, barang bukan men beso kedabak ..

nice flowers ... unik n menarik 

ni asst bos, so selama kt floria ni, abg saha la yang jadi bos..asyik merayap je kejenya . hehe


comel loteh ni kak maya, pekerja company ni gak..kecian dia, 
dah la tgh mengandung pun kena g wat keje kt sana..
dah la panas, rasa terbakar je muka ni


Monday, July 4, 2011

Rahsia Kentut ~ Just For Fun !


agak-agaknya korang ada terpikir tak yang kentut jugak boleh mengambarkan rahsia personaliti seseorang .. kalau tak percaya, jom baca jenis2 kentut ni ...

- Orang Tidak Jujur
orang yang kalau kentut lalu menyalahkan orang lain.

- Orang Bingung
orang yang menahan kentutnya sampai berjam-jam.

- Orang Berwawasan 2020
orang yang tahu masa yang terbaik untuk kentut.

- Orang Sengsara
Orang yang ingin kentut tapi tidak boleh kentut.

- Orang Misterius
orang yang kalau kentut, orang lain tidak ada yang tahu.

- Orang Gugup
orang tiba-tiba kentut bila disergah.

- Orang Yang Percaya Diri Sendiri
orang yang melepaskan kentutnya dengan bunyi yang amat lantang.

- Orang Sadis
orang yang kentut di dalam selimut ketika di ranjang terus dikibaskan baunya.

- Orang Pemalu
orang yang kentut tidak bunyi tapi gusar orang terbau 'kentutnya".

- Orang yang Strategik 
orang yang menyembunyikan kentutnya dengan tertawa terbahak-bahak biar orang lain tidak dapat mendengar bunyi kentutnya.

- Orang Bodoh
orang yang kalau habis kentut menghirup nafas untuk mengganti angin kentutnya yang sudah keluar.

- Orang Pelik
orang yang boleh mengeluarkan kentut apabila disuruh.

- Orang Sombong
orang yang sering mencium kentutnya sendiri dan bercerita akan keharuman kentutnya.

- Orang Ramah
orang yang tidak kisah mencium kentut orang lain.

- Orang yang Tidak Senang Bergaul
orang yang suka kentut bila berkumpul dengan teman-teman.

- Orang Akuatik
orang yang gemar dikentutnya di dalam air.

- Orang Atletik
orang yang kalau kentut sambil mengeluarkan tenaga dalam.

- Orang Jujur
orang yang mengaku kalau habis kentut.

- Orang Pintar
orang yang boleh menghurai kandungan bau kentut orang lain seperti bau telur atau buah durian.

- Orang Kelakar
orang yang bila ketawa sambil kentut

- Orang yang Romantik
orang yang kentut bunyinya mendayu dan berirama merdu ketika sedang berdating.

- Orang yang Tidak Sihat
orang yang bila batuk dia akan terkentut.

- Orang yang Panas Baran
orang yang marah bila terbau kentut walaupun kentutnya sendiri.

- Orang yang Pelupa
orang yang tertanya-tanya bila terbau kentut padahal dia sendiri yang kentut ...

HAHAHAHA


agak-agaknya apakah jenis kentut korang .. hahaha just for fun only (jangan marah yeeee)

I love ur hair

Suka sangat tengok artis yang berasal dari AS bernama Taylor Swift ni .. 
i like coz she is so cute n beautiful ! 
paling menarik adalah rambut curly dia, mmg cantik .. muka dia apentah  lagi.. comel jer cam wanita asli, memang menjadi idaman ramai jejaka remaja di luar sana .. dah la cantik, pastu mempunyai suara yang sangat sedap, banyak gak album2 dia n lagu-lagu hitz dia yang sekarang meletop macam gunung berapi jer .. huhuhu

ni antara koleksi picture dia yang aku ada tuk tatapan korang semua