Followers

Friday, April 29, 2011

Cerita lawak

1. Seposen

Seorang anak bercerita kpd ayahnya bagaimana dia membayar tambang bas ketika pulang dari sekolah tgh hari tadi.
anak : ayah, td man balik nek bus.
ayah : Eh, pak abu x jemput man ke hari ni?
anak : tak.
ayah : man ada duit ke nk byr tambang?
anak : ada ayah, tp kurang seposen.
ayah : tambang bus berapa?
anak : 60sen
ayah : man ada berapa sen?
anak : 50sen ayah : habis tu camne man bayar tambang?
anak : man ada 50sen. man buat "muka seposen" . cukuplah jumlahnya 60sen.

2. Hadiah utk isteri 

Seorang isteri merajuk apabila suamainya enggan membelikan kereta sbg hadiah hari jadinya. Tetapi si suami hanya membelikan cincin belian yg luar biasa indahnya. Kwn2 suaminya merasa hairan dgn pemilihan hadiah tersebut.
Salah seorang rakanya bertnya "mengapa kamu beli cincin belian, bukannya kereta?"
Lelaki tersebut hanya tersenyum dan berkata "susah nk cari kereta palsu". ;)

3. Siapa bodoh?

Seorang profesor melangkah penuh bergaya menuju ke bilik kuliahnya. Dia hendak menguji pelajarnya mengenai kelemahan diri.
Profesor itu bertanya "siapa yang merasakan dirinya bodoh, sila berdiri"
Semua pelajar diam. Ada juga yang senyum. Tidak lama kemudian, seorang pelajar bangun.
Profesor itu berkata "Oooo..jadi awak mengakulah diri awk ni bodoh?"
Pelajar berkata " bukan..sebenarnya saya kesian, tak sanggup lihat profesor seorang saja yang berdiri"

hope korang enjoy bila baca cite lawak ni k ;)

Wednesday, April 27, 2011

time to change

maybe i'm a dreamer,
maybe i'm misunderstood,
maybe you'r not seeing the side of me you should,

maybe i'm crazy,
maybe i'm the only one,

maybe i'm just out of touch,
maybe i've just had enough,

maybe it's time to change,
and leave it all behind..
i've never been one to walk alone,
i've always been scared to try..

so why does it feel so wrong ?
to reach for something more,
to wanna live a better life..

what am i waiting for ?
cause nothing stays the same..
maybe it's time to change..

The Girls ..BFF

LULU..MIERA...IKEN.. miss u all !!!
ni la bff ak skang n hope akan kekal selamanya...
Nk cite ckit camne perkenalan kami ber4 ni..ak knl dgn lulu sjk sem1 lg masa mula2 msuk poly, dia la roommate, classmate, housemate time study at poly s.alam dlu..
Ekin lak ak knl time sem3 sbb tb2 dia sesat msuk klas ktorg padahal senior..haha &
miera aslnya best friend lulu but now dh jd bff  ktorg. Kami ber4 adalah Best Friends Forever 
Tabiat kitaorang adalah sllu wat aktiviti scra mengejut tnpa dirancang terlebih dahulu, dgn tiba2 je sok nk kuar sok 2 bru nk plan..huhu..walaupun dlm keadaan kelam kabut, kami tp tetap cool n semua berjalan lancar ;p
susah sng, gembira sedih mmg kitaorg akan sntiasa bersama...
klu kuar lepak msti we gossip,swap stories about each other's life,bitch about guys that broke our hearts...hahaha...sgt2 best bila dpt kutuk org yg dh broke our hearts neh...haha
port lepak ktorg kt s.alam n one utama..

keep this in mind : all u gotta do to be happy is to just live ur life and enjoy it while u still can...

koleksi picture me n my best friends -







time ni lepak kt One Utama


Genting Highlands, las2t mnt bru plan..enjoy habis..thanks guys sbb temankan ak walaupun thu time tu korg semua busy..love u ;p



Aktiviti mandi2 pun ada gak, ni lak kt Port Dickson..ni pun plan last2 mnt gak.. 

Ni lak aktiviti bla msg2 bosan, kitaorang suka g cycling kt Bukit Cerakah..
sambil tu nk kuruskan bdn..hehe

banyak lg aktiviti yg kitaorang plan tp msih lom dilaksanakan lg, hope pasni menjdi la plan2 tu sbb time tgh muda n msh single ni je dpt wat aktiviti bersama, pasni klu dah berkeluarga msti dah cbuk dgn husband n ank2 yg comey2 belaka ;)

LOVE U ALL
FOREVER N EVER

Tuesday, April 26, 2011

1st Dinner

Ni nk cite pengalaman ak g dinner kt uitm s.alam..actly ak ikut bff ak lulu (Nurul Shafiza), dinner ni anjuran club D'marketers -sempena Malam Bersama Dekan pada 6/4/2011. Asalnya ak nk bg bju dinner kt lulu sbb dia pening xde bju nk pakai tuk g dinner mlm tu, last2 smua baju tu dia xnk sbb agak sexy ckit..Then ktorg g la shopping kt Tesco..Blik dri shopping, lulu ajak ak ikut dia g dinner tu, ak pun join jgk la, bkn sllu dpt g dinner lbh2 mknn lak sedap2, free lak tu..hehe 
Finally bju yg ak bwk tuk lulu, ak pakai sndri tuk dinner mlm tu...urmm seksi gak la, tp cover2 la mna yg ptt..hehe..mmg time tu make up bkn men lg, sllu ak make up x smpai 1 inci, tp mlm tu make up lbh dri 3 inci rasanya, perghhh mmg tebal gler..thanks kak nora tlg make up, cntik sgt..huhu
Sampai sn xde la segan sgt sbb ada gak membe2 ak yg satu poly dlu dkt majlis tu,tp plg best dpt usha mamat romeo yg agak hencem, tp sorg pun ak x mnt..haha
Pas mkn je ak terus cabut dlu sbb nk jumpa someone, ak biarkan lulu enjoy dgn kwn2 yg ln kt dinner (sowi lulu ak mmg nk cpt time tu..hehe) ... Pas jumpa dia, pe lg ak terus pecut blik umah sbb agak lewat dh gak la time tu, lbh kurg kul 1 a.m ak smpai umah, pe lg mak ak bsg la then trs rampas kunci kete..(ni la dialog antra ak n my mom) 


mak ckp "sok ko g keje nek bas"  dengan bangga 
ak jwb "xpe sok ponteng je keje"

hahaha..mmg btul2 ak poteng keje pg tu sbb mls nk nek bas, alsan ak bg kt bos, ak mc x sihat..
tu la sedikit sbnyk pengalaman ak g dinner sampai kete kna tarik dgn mak ak, 1st time kot kete sndri kena tarik dgn mak, "mak pasni adik x blik lewat lg k, sayang mak"  ;)

peringatan : jgn la blik lewat mlm sbb mak ayah akn risaukan keselamatan kite terutama bg perempuan. 

koleksi picture dinner mlm tu
              

tgh di make up ;)

ni la dia lulu (nurul shafiza) my BFF

  ini la classmate time study kt poli s.alam dlu

 ni la ak di malam dinner tu ;p

back to create my blog

i'm back i'm back
Hari ni kembali tuk edit my blog. Ssh gle bt blog ni, perghh pening btul...
Thn ni bru nk aktif wat blog..mcm2 nk story..bajet cam bnyk cite..haha..but hope u guys enjoy k...
Pe2 pun nk ucpkan Selamat Tahun Baru 2011 wlupun dh nk msuk bln Mei, ketinggalan btul la ak ni ;p