Followers

Thursday, January 10, 2013

Makan & Movie

Assalamualaikum semua ... 
Hari ahad pertama tahun 2013, aku and Aza the geng kuar dating ramai-ramai .. memang best sbb dah lama tak kuar sama-sama camni..Perjumpaan ramai-ramai ni untuk celebrate pengantin baru Syaza & Marzouk, lepas diorang diijabkabulkan, tak penah lagi kuar sama-sama..so kitaorang ambik kesempatan ni tuk celebrate pengantin baru ni and Ain@babyfire yg akan berangkat ke Paris this week tuk habiskan masa cuti dia selama sebulan kat Paris wahhhh bestnya!! (jgn lupa ole-ole tuk saya yaa.. hehehe). 

Seperti biasa, 1st aktiviti kuar mestilah pegi makan kan, so kitaorang semua makan dekat La Bodega, Pavillion .. hahaha masa diorang suggest makan dekat situ, aku agak keberatan ckit sebab makan kat situ memang mahal, lagi mahal dari TGIF .. tapi nasib laa boyfriend kepada emma yang sgt comel offer tuk belanja kitaorang semua.. ..semoga murah rezeki dia sebab belanja kitaorang semua makan, tima kasih BOB .. hehehe.. 



La Bodega, Pavillion 








gambar-gambar di atas ni antara menu yang sempat aku snap .. nak namakan menu ni memang dah tak ingat,berbelit-belit lidah menyembutnya,track mark aza "more eat TAPAS" hahaha .. kebanyakkan menu kat sini lebih kepada roti, banyak makanan Francis .. hurmmm takde laa sedap mana, sedap lagi makan kt Delicious harga pun lebih kurang sama, so next time makan kat sana pulak :)



 dari kiri Emma, hah ni laa awek dia kawan kitaorang semua, kecik molek je orangnya,comel .. hehe..sebelah cover ayu tu sape lagi kalau bukan aku..huhu...seterusnya aida, syaza & ain@babyfire..cun cun kan kami, cehhh pasan gtu :)





haha ni pic senyap-senyap yang aku ambik, sibuk dengan hp dia..depan-depan pun nak berwassap .. hehe sweet laa awak ni :)


ok lepas makan, kiorang wat aktiviti ke 2 tengok wayang .. asalnya nak karaoke tapi tak jadi sebab ramai yang taknak nyanyi .. so ambik keputusan tgk wayang .. cite yang paling best sampai tertido dalam wayang The Hobbit ..adoiii 3 jam lak tu, dah laaa tak berapa nak faham jalan cite dia ..  nak tak nak tgk jugaklaa, Bob juga yang belanja wayang .. time kasih sekali lagi yaaaa .. hehe



ok sebelum masuk wayang, seperti biasa snap picture ramai-ramai sebagai kenangan 




 ni picture mengedik sedikit, haha ala-ala model gtu ..ecehhh wahhhh 



 ain@babyfire & me .. ni laa sis yang banyak ajar aku nak bergaya .. thanks sgt2 sebab banyak bg tips pada adik awk yg mengada ni .. muahhhh 



Syaza & me .. pengantin baru, kecik moleh je orangnya 



Ni picture edit dari aida, thanks .. harap-harap kami akan berkawan sampai bila-bila..walaupun diorang ni asalnya kwn kepada aza, tapi gigurl ni sporting sangat-sangat sebab boleh terima aku yang penyegan silu ni sebagai kawan..



akhir sekali picture aku & dia 
thanks sebab spend time with me for that day .. nakal sgt awk ni, cakap tak dapat dtg, dah nak merajuk masa tu tapi last2 wat kejutan datang jugak .. 
happy with u aza :)

Thursday, January 3, 2013

Petua Hati Tenang

bila kite hadapi masalah mesti hati tak berapa nak tenang lepas tu mula laa nak marah-marah, habis orang sekeliling kena tempias sekali....so kat sini nak kongsi sedikit tips tuk bagi hati kite tenang .. sila laa baca sekejap yeee :)


 tips ni bukan tuk anda je, tapi tuk diri aku juga..so harap-harap bila dah tahu cara yang terbaik tuk menenangkan hati ni, kite ikut dan cuba terapkan dalam diri .. 
sekian 
wassalam 

Tuesday, January 1, 2013

Happy New Year 2013

HAPPY NEW YEAR 2013

wahh tak sangka dah masuk tahun 2013 .. so maknanya umur aku pun makin bertambah laa, oh tidakk bila mengenangkan umur makin tambah, terasa makin tua plak .. hihihi..lupakan pasal umur tu, biar umur meningkat jangan berat bdn meningkat .. huhu

ok azam tahun 2013 ni, seperti biasa nak lebih baik dari tahun2 sebelumnya...sampai dah masuk tahun baru still sama mcm dulu .. takpe, tuk tahun baru ni, aku akan cuba capai ape yg aku impikan sebelum ni .. nak berjaya dalam hidup ! harap2 Allah permudahkan segala urusan ku supaya aku boleh mencapai impian yg dah lama diimpikan ni .. Aminnnn :)


ok malam sambutan tahun baru tu, aku sambut kat Curve bersama teman yang sangat memahami diriku Ain @ nama glamor dia Babyfire, nak fire pe aku tak sure .. hehe.. ni la 1st time celeb new year kat luar dengan teman, kalau tak setiap tahun duk rumah tgk bunga api kat tv jew, malas nak redah jem .. tapi malam tu memang teringin nak celeb new year, so memang mencari pasal aku redah gak jem pergi Curve .. sampai sana lebih kurang pukul 7.00 p.m , fuhhh orang punyalaaa ramai giler sampai nak jalan pun susah .. sementara menunggu detik jam 12.00 a.m tuk tgk bunga api, Ain @Babyfire belanja dinner kt TGI Friday .. detik jam 12.00 a.m aku tgk selautan manusia dekat tengah2 Curve menjerit2 tgk percikan bunga api, walaupun sesak tapi fun sebab dpt tgk gelagat org terutamannya remaja yg terlompat menjerit sana sini, habis semua org disemburnya, tapi memang seronok ! haha paling tak best bila nak balik, pukul 2.30 a.m belom boleh kuar dari parking sebab jem .. tapi aku redah jugak sebab letih nak menunggu, pukul 3.00 a.m baru sampai rumah .. ni la pengalaman aku pegi sambut New Year, cukup laa dah merasai sambut kat sana, tak larat nak redah jem lagi ... sekian 


ni la dia Ain @Babyfire .. picture ni dia yg edit untuk aku .. hehe tq so much sis .. love uuuuuu .. muahhhh

Tuesday, December 4, 2012

Jom Cuba Pakai ELYSYLE DX LINGERIE



Apakah pakaian dalam anda sesuai Dan cara anda memakainya Dengan betol? sebelum mengenali ELYSYLE DX LINGERIE saya tak pernah mengambil tahu pasal bahagian badan saya dan kurang pendedahan sehinggalah seseorang mengenalkan saya kpd pakaian dalam ELYSYLE DX LINGERIE, dia mengajak saya pergi ke krusus dan dengar ceramah dan barulah saya tahu yang selama ni saya tidak ambik kesah pun pasal benda mcm ni walhal benda mcm ni la yang merosakkan badan kita. kita penat2 keja kt luar tu tp penah tak kita terfikir nk jaga badan kita supaya cantik & sihat. Selepas dari beberapa bulan saya mencuba pakaian dalam ini, hasilnya sgt memuaskan..







Siapa yg taknak mempunyai tubuh badan yang menarik seperti belakang yg rata, punggung pejal, payudara montok, pinggang ramping dan paha yg langsing. Anda juga boleh mencubanya, tak salah melabur sedikit wang utk nampak lebih cantik. Jadilah seorang wanita yang moden yang berkeyakinan, sihat, jelita dan mempunyai daya penarik.




Tadaaaa ni laa hasilnya selepas beberapa bulan sy memakai pakaian dalam  ELYSYLE DX LINGERIE .. dari tembom skang dah slim .. hehe



So kpd sape yg berminat nak try secara percuma boleh bagitahu saya, pasti korang akan rasa teruja dan kagum bila memakainya. Beli atau tidak belakang cite, tiada paksaan ok :)

Wednesday, October 31, 2012

Mungkin terjadi

kadang2 kita tidak menghargai cinta..kenapa?
sebab, kita belum merasai kehilangan dia ..

kadang2 kita rasai cinta dia, tapi masih tidak percaya..kenapa?
sebab, kita selalu fikir negatif tentang dia ..

kadang2 kita tak sedar hati kita betul2 menyanyangi dia, kenapa?
sebab, kita tunjuk ego taknak mengalah ..

hargai org yang sayangkan kita, sebab kita akan mencarinya bila dia tiada di sisi lagi ..




hargai saya sebelum saya benar2 melangkah pergi..sebab bila saya benar2 pergi, saya takkan berpusing kembali :'(



Wednesday, October 24, 2012

My bufday come again


Hari jadi ku telah tiba lagi .. sobb sobb 
tapi takde celebrate macam tahun lepas sebab dia nak simpan duit pegi Krabi beberapa hari selepas hari jadi aku..tapi takpe, tetap happy gak sebab dia hadiahkan cake walaupun kecik tapi tetap bermakna bagiku .. balik dari krabi baru laa dia bawa pegi makan kt KLCC & hadiahkan chocolate..hehe 
tq  bunny & love u 



 with him .. yellow color <3


yeahh dapat cake, tq so much sebab ingat tarikh lahir saya .. weee


 Balik dari KLCC terus dapat chocolate dari dia ... hehe sedap, sekejap je dah habis


Selain dari my bunny, kawan-kawan pun bagi hadiah juga, tq soooo much gorgessss ..dah lama tak dapat hadiah camni .. hehe



hadiah dari gorgesss aien nur farina 


1st time dpt bunga..tq sooo much syaza .. u look so beautiful 

Makan lagi

Cerita pasal makan lagi .. tapi kali ni giliran aku plak belanja my bunny makan .. selalu dia yang belanja, so untuk bagi fair, aku bawa dia makan kat Chili's at Citta Mall .. tak boleh selalu sgt makan kat tempat2 camni, nti tak sampai tgh bulan dah sengkek..dia lain laa memang cop duit .. hehehe




Antara menu yang kitaorang oder..nampak sedap kan



nice pic .. haha sempat lagi




candid pic