Followers

Friday, July 22, 2011

Putrajaya - Floria "i'm back"

wahhh lama betul tak update blog .. tukar template plak, dah bosan dengan template yang sebelum ni ...
entry kali ni nak cite pasal pengalaman keje kat Putrajaya sempena dengan Pesta Bunga (floria) yang berlangsung selama 9 hri dari 9/7/2011 - 17/7/2011. Selama 9 hari la aku berulang-alik dari rumah ke putrajaya..penat jgn cakap la, memang terlampau penat yang amat sangat..dah tu keje dri kul 7am - 12am..sabtu ahad org bercuti, aku dengan rajinnya pegi keje sbb terpaksa .. nasib la dpt elaun, kalau cam thn lepas, just dpt cuti je memang jgn harap aku nak pegi ...

seronok gak keje luar ni sebab terbuka ckit minda aku yang membeku setelah hampir setengah tahun duk office, asyik wat keje office jer, bosan gak kadang-kadang..so selama 9hari kat luar, macam2 ragam orang yang aku jumpa terutama customer yang banyak songeh..nak itu nak ini, nasib la korang customer, kalau tak dah lama aku bidas korang balik, layan kan je la pe diorang nak..ni bukan kali pertama aku join ekspo keje luar, sebelum ni pun dah banyak kali join ekspo, penat memang la penat tapi sebab tugas dan rasa tanggungjawab terpaksa lah laksanakan .. cewahhhh .. bajet bagus je yati ni .. hahaha

Floria kali ni lebih menarik dari tahun lepas sebab meriah dgn bunga api n kapal berhias yang berlangsung selama 9 hari, so orang yang ramai2 datang ke sana bukan nak membeli sgt, semua nak tgk bunga api..cam jakun je..hahaha..but sale kitaorang tak banyak cam sebelum ni sebab masalah2 tertentu yang berpunca dari bos kitaorang sendiri, bukan nak hargai pengorbanan n penat lelah kitaorang selama keje kat sana, tapi leh kondem n perlekehkan hasil usaha team kitaorang..pasni ada event lagi, jangan harap aku nak join kalau sikap bos tak reti nak hargai n ucap tima kasih kat pekerja dia ! tu yang buat aku frust sgt2 masa keje kat sana..GERAM !! takpe laaa perkara dah lepas, biarkan je la, dah biasa sgt ngan peragai bos camtu .. maaf ye bos saya mengata bos dalam blog ni ;p

ni antara koleksi pic yang aku sempat ambik masa keje kt sana, time ni la masa aku merayap berposing bergambar .. hehe






ni apo, jiran depan booth aku...hari2 rajin siram pokok bunga .. hehe
klu aku bosan, dia ngan sharul (geng dia) akan datang lepak kt booth aku .. 
seronok kwn ngan si chubby ni . hehe


ni la booth jualan company aku, barang bukan men beso kedabak ..

nice flowers ... unik n menarik 

ni asst bos, so selama kt floria ni, abg saha la yang jadi bos..asyik merayap je kejenya . hehe


comel loteh ni kak maya, pekerja company ni gak..kecian dia, 
dah la tgh mengandung pun kena g wat keje kt sana..
dah la panas, rasa terbakar je muka ni


1 comment: